M A N I A P H O B I A

NOVEMBER

Publicerad 2013-11-29 21:09:53 i Allmänt, Foto,

 
Äntligen är det sista helgen i november. Jag kan knappt hålla mina små bleka fingrar i styr, hela jag vill ha vinter och snö nununu. Det bästa med snön är att det blir så tyst. Och att man får åka skidor. 
 
/L

om att vara ärlig.

Publicerad 2013-11-29 10:59:00 i Allmänt, Sånt vi tycker,

Det suger liksom i magen, rädslan för att bli upptäckt. Skammen, ångesten och det ständiga spelet. Du möter ögonpar och det står lögnare i pannan på dig men så länge du håller deras blick med ögonen kanske det går. Eller står det i ögonen också? Slår ner blicken. Korridorer, viskningar, spel, rädslan för att någon av misstag ska få tag i en tråd, och repa upp hela historien du så omsorgsfullt vävt ihop och att du sen ska stå där helt naken och exponerad och skamsen. Varför ljög du?
 
Vi diskuterade det här om dagen, en vän sa att jag var så ärlig. Jag liksom hajade till och snabbspolade episoder i mitt liv där jag kunde ha skämt ut mig för att jag hade sagt något. Men sen slog det mig. Varför ska jag vara orolig eller behöva skämmas över att ha sagt sanningen. Det är ju helknäppt att jag ska sitta där och känna mig dålig för att jag är ärlig. Då blir jag arg. Sådär tonårsupprörd, smälla-i-dörrar-upprörd, över världen och hur den är. Hur människor beter sig mot varandra. I alla fall när det kommer till sådant. Smussel och att folk stryker längs väggarna för varandra istället för att tala ut är så sorgligt. Man ba men förihelvetesägvadnityckernångång. Att dra pungen över huvudet och gömma sig, vem vill vara en sån person egentligen. Finns inget mer oattraktivt. Nån gång stöter man på känslan av att en gammal vän inte är samma vän längre. Vänner ska vara en trygghet men sen händer något. Vad det än handlar om så gör det mig aldrig eller sällan illa, men att inte lita på någon är inte kul. Det spricker, förstörs sakta därifrån. Det är inte kul helt enkelt och det sabbar så mycket. Jag tänker ofta tillbaka och ba: Fan va synd att det blev så. Det är så ömtåligt, och inte alla bryr sig om sånt. Men det gör jag. 
 
Jag har inte alltid kunnat stå på mig och jobbar med det hela tiden, men jag är medveten om vad jag tycker är viktigt och försöker göra vad jag tycker känns rätt utan att trampa på någon i onödan. Helst utan att trampa på någon alls. Det vill jag inte. Jag säger det jag känner att jag behöver, men spyr absolut inte ut mitt liv i detalj när någon frågar. Jag säger det jag vill säga, ingen kan tvinga mig till mer. Så jag är oftast inte rädd. Det är så värt att slippa ångest och ett ständigt litet spöke i huvudet och känslan av att man gömmer sig. Jag tänker tillbaka. Ju mindre jag har behövt nalla på saker, dölja och smyga, ju bättre mår jag.  Och det är det som spelar roll egentligen. Det blev så mycket jag i mitt resonemang här. Av den enkla anledningen att det handlar om mig. Ingen annan kommer stå upp för mig i slutändan om inte jag gör det. 
 
Varför  ljuger du? Småsaker oftast kanske. Inget stort dubbelliv. Ställ dig frågan ändå.
 
Jag försöker vara så ärlig jag kan för min egen skull. För att jag vill vara ärlig mot mig själv och därigenom mot andra också. Till de som förtjänar ens förtroende. Jag ser ingen anledning att vara orolig och må så som lögner får en att må bara för att man ska värna om någon annan. Nån som kanske behöver lite sanning kastat i ansiktet.  Det svåra är ju när man gjort något fel och inte vågar berätta det. Det är ett kapitel för sig. Men försök så gott det går. För eran egen skull. Att andra ljuger kan jag inte påverka mer än att bara vara just det jag vill att andra ska vara. Att var äkta så gott man kan. Det kanske inte är lätt, man måste akta sig för att inte såra någon. Lägga fram det så att det aldrig finns någon illvilja i det. Att inte säga vad man tycker är så respektlöst. Mot andra och framför allt mot sig själv. Visa lite stake va fan.

Frostigt

Publicerad 2013-11-22 15:40:16 i Allmänt, Foto,

 
Idag har jag gjort det här. En sneak på mer som kommer imorgon! Nu ska jag jobba resten av helgen, inte så pepp för att vara fredag men det går ändå.
 
/L

FAV

Publicerad 2013-11-22 11:31:29 i Allmänt, Foto, Sånt vi har på oss,

 
 
Tack till min bror som står ut med att agera hjälpisfotograf när min andra hälft är på andra sidan jorden. 
Det här är en favoritkombo jag hittat. En gammal tröja från second hand som jag visste att jag skulle få användning för, nån gång. Och sådär två år senare kom den till pass, tillsammans med mitt halsband som inte syns särskilt bra på bilden men som är förträffligt för att liva upp utstyrslar som denna. Det är från H&M btw. Håret är en historia för sig, jag har lite funderingar angående det. Nåja, idag har jag blivit ett helt skidset rikare, och det var högst affordable. I vinter kör jag pjäxmongo så mycket det går, har mest kört bräda annars. Är så peppad på snö, långkalsonghäng och skidåkning. 
Nu ska jag äta munkar, brb
 
/L

En dag kommer du krossas, så flyg nu

Publicerad 2013-11-18 14:54:07 i Allmänt,

Igår gjorde jag nåt spontant. Och jag är lite för feg för att berätta om det än, ni vet hur det kan bli. Men tillsvidare går jag på små moln och håller mina tummar för att det blir så bra som jag föreställt mig. 
 
/L

Better Days

Publicerad 2013-11-17 12:55:43 i Allmänt, Foto,

 
Två favoriter på bästis. Just nu lever jag livet med stuvade makaroner och falukorv, pussas mycket och funderar. Planerar middag, tvätt, städning, disk. Gör inte ens hälften. Nåja.

Felicia

Publicerad 2013-11-14 14:14:00 i Allmänt,

 
Igår tog jag och Felicia bland annat de här bilderna. Sen åt vi kakor och pysslade ihop massa fina saker av pinnar vi plockat på en strand. Pyssel är underskattat, verkligen!
 
Pratade precis med Matilda på andra sidan jorden. Hon har fredag om en timme, så lyxigt. Jag ska ta mig igenom ett arbetspass först, sen får jag också fredag. Och sen helg med ännu mer jobb. 
 
/L
 

It's perfectly ok. I'm afraid too.

Publicerad 2013-11-13 18:17:01 i Allmänt, Foto,

Pictures by Matilda
 
 
Jag tänkte uppdatera mig lite, det var ju ett tag sen. Men faktum är att det händer inte så mycket nu för tiden. Med denna extrema skoltrötthet samt det gråa vädret finns det inte så mycket energi i mig, jag tröstar med med att hitta ny bra musik. Jag saknar sommaren också. Att kunna sitta i gräset, stå ute i regnet och att kunna vara ute på kvällarna utan att kroppstemperaturen sjunker till minus. Fast jag saknar min syster mer.
 
/A
 

Cairns

Publicerad 2013-11-12 04:17:21 i Allmänt,





Last days pictures in Australia

Nu har en vecka gått och här får ni lite bilder. Allt här är blandade känslor, från extas på barriärrevet till total ångest och hemlängtan nästa dag. Trodde aldrig jag skulle längta hem såhär mycket, dock tror jag också att den här sortens resan kräver att man är singel. Att sakna är svårt. Iallafall, regnskog och rev är inte dåliga grejer, och australiensare kan va de trevligaste människorna jag någonsin kommer träffa. Mitt i mitt känslomässiga kaos ger den här resan mig faith in humanity.


/M

SUN

Publicerad 2013-11-11 13:06:20 i Allmänt,

 
 
Ny vecka och allt känns bättre. Hade en mysig middag igår med Simp, vaknade idag och tog bussen hem. Lite sol, lite frost och hoppet kom liksom tillbaka. 
 
/L

NOVEMBER

Publicerad 2013-11-07 21:27:14 i Allmänt,

Bild från Norge i somras.
 
Går upp, tittar ut. Nä. Skit idag igen. Sen när blev november bara ett stort skithål med grå himmel och kalla vindar. Inte ens en mysig storm kunde den ta med sig. Bara grått. Så tungt. Förra året var jag på väg till Amerika och en saknad vän, samt en hälsoresa till Dominikanska Republiken. Sov på en madrass i ett dorm med mina kläder som kudde, blev rundvisad på campus och stan i Burlington. Kände lukten av gräs fler gånger än jag kunde räkna, så himla ovant. Åt BJ, pannkakor och pommes frites med nån ostsås på. Lyssnade på Bon Iver och upptäckte en liten del av ett fantastiskt land, slirade runt på flygplatsen i New York, åt mitt livs största cookie, hittade enkelt hem på flygplatsen i Amsterdam. Alldeles själv. Kontraster ska man tydligen jobba med, och det har jag verkligen gjort. Amerika mot det här. Visst, jag jobbar och köttar på bäst jag kan. Och det går bra. Men fortfarande är november fyra veckor för lång, 30 dagar för mycket och så vidare. 
 
/L

Bloggen

Publicerad 2013-11-04 17:52:53 i Allmänt, Om Bloggen,

 
Vi har fått önskemål om en lite närmare presentation om oss. Så därför tänkte vi lägga upp ett inlägg där vi presenterar oss och vad fan vi gör egentligen. Det här får handla om hur vårt lilla kollektiv hänger ihop och hur bloggen kom till. 
 
Vi är tre stycken, Linnea, Matilda och Alva. Vi bor i Vikarbyn utanför Rättvik, i Dalarna. Så, mer än så är det inte. Eller jo lite, men det kommer i en personlig presentation som kommer inom en snar framtid. Mer om bloggen nu. 
 
Nånstans förra sommarn rullade vi ut en moped på en åker, tog lite bilder och fick skäll av en bonde. Sen fick Matilda bli offer och stå ute i en sjö i regnet med förkylning som följd. De inläggen hittar ni här och här. Vi tyckte de blev så bra så vi fotade lite till under hösten och drog sedan igång den här bloggen i februari. Vi ville helt enkelt göra av bilderna någonstans och visa upp dem. Få utlopp för kreativitet och lusten att skapa något med det lilla vi har. Så mycket inspirerar oss, allt från musik till natur till fotografi och bilder, till stil och kläder.  
 
Sedan vi startade har vi varit ute på olika ställen, experimenterat oss fram med kläder, kamera och miljö. För att vi tycker att det är kul att klä ut oss och hitta coola, udda platser helt enkelt. Under de senaste halvåret har vi fotat allt möjligt, dragit på festival, skrivit av oss känslor och tankar om vår alldeles egna student, tagit studenten, åkt till stockholm och lekt cirkusprinsessor i natten, gjort diverse fotojobb, sett igenom diverse beteenden, gjort flera fantastiska shoots, gjort många bra shoots, fått vårdepressioner, sommarglädje, höstdepressioner, hängt mycket med fina vänner, haft en otroligt fin kräftskiva med dessa, vunnit pris för bloggen och mycket mer.
 
Nästan allt vi har gjort har ni fått följa med på, och det är så roligt att ni tittar förbi här ibland. Vi vet att namnet på bloggen är svårt att komma ihåg, förlåt för det. Tack till alla er som säger små fina saker när vi stöter på er. Sånt kan vi aldrig få för mycket av.
 
 

Australien

Publicerad 2013-11-02 14:00:25 i Allmänt,

Internationellt körkort. Resebidrag. Keps. En guide om Australien. Solglasögon.
 
Vad packar man när man ska till andra sidan jorden?
 
/M

Om

Min profilbild

Alva, Linnea och Matilda. 16, 20 och 20. Vi skriver, fotograferar och experimenterar utan att riktigt veta exakt vad det är för något vi gör. Men vi gillar det, hoppas att ni också gör det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela