M A N I A P H O B I A

ON ICE

Publicerad 2014-03-31 10:44:00 i Allmänt,

Pictures by Matilda
 
 
Det är nästan varmt ute nu. Inte påriktigtvarmt men jagvillhavårinbillningsvarmt. Och jag är halvt arbetslös och kan andas ut. Jag gillar att vara "mellantvåjobbarbetslös". Då har jag tid att plantera om blommor och hälsa på bästa vän och ha roliga temamiddagar. Och i helgen firade vi syster också, sweet sixteen med rådjurskorv. Så behändigt att hon är vacker, för då kan man ta fina bilder. 

Ställningstaganden

Publicerad 2014-03-22 19:18:47 i Allmänt, Sånt vi tycker,

 
 
Den senaste tidens kval, nederlag och succéer ser ut som följer; svensk eller dansk fläskfilé, alltså sätta personlig ekonomi eller de stackars djuren/miljön+allt annat tjafs först, slutade med den svenska efter en stunds övervägning. Ganska nöjd med det ändå. Kämpar på med att smyga in vegetariskt och nyttigheter i vardagen. Det är viktigt, har jag kommit fram till. Beach14 i all ära, men mest av andra anledningar. But still, ej fullt konverterad så fläskfilé får gå för idag. Efter det led jag ett bittert nederlag mot luftpumpen på OKQ8, då den inte ville samarbeta och jag kan ju inte fråga om hjälp, mitt stolta arsle, så det slutade med åkte därifrån med tröttare däck och en känsla av att om jag varit man hade det fungerat/fan va dålig jag är. Succe´? Allt annat typ. Träna-städa-tvätta-lagamat-diska-osv. Jobbet rullar på. Det är varmt och solen tittar fram allt oftare. Det luktar vår-tidig-sommar i stan och det påminner mig om Budapest i varm eftermiddagssol, spårvagnen på morgonen,de rena gatorna och de sena kvällarna på favoritbaren. Nu ska jag äta min svenska jävla fläskfilé och njuta av livet.

GLITTER

Publicerad 2014-03-19 17:52:18 i Allmänt, Foto,

 
 
En till teaser, eftersom vi aldrig orkar få ihop hela inlägg. Nej då, men alltså. Håll ut. Det snöar så in i helvete. 

Vårsol som fan

Publicerad 2014-03-16 07:10:00 i Allmänt, Foto,

 
Med vinden i håret och för kallt klädd spatserade jag i min barndoms skog och på mina första cykelturers grusvägar. Bakade tårta till en kille som betyder så himla mycket för mig, och umgicks med baby brorsan. En bra dag. Vi har ett litet problem med den så kallade bildkvaliteten, men ja, det får gå ändå. Kika in här annars. Och så är jag sådär löjligt nöjd och glad igen över att ha så fina vänner. Snart är säsongen slut och det kommer bli skittråkigt att inte träffa dem alla varje dag. Så är det. 
 

another teaser

Publicerad 2014-03-10 15:28:21 i Allmänt,

 
 
 
Med blöt rumpa, iskalla fötter och blodiga knän (bortredigerade) gick jag hemåt med Matilda för någon timme sedan. Det var tänkt att vi skulle gå en vanlig promenad men det slutade med en shoot i klänning. Mera bilder kommer så håll utkik. 
 
 
/A

TILLBAKA

Publicerad 2014-03-02 23:10:00 i Allmänt, Foto, Sånt vi tycker,

 
Jag har det himla bra. Men jag vill komma tillbaka. Tillbaka till vårt Fylke, till våra äventyr och allt som hör till. Solen och ängarna och skogarna och vattnet. Det har varit tre dagar av sol de senaste månaderna. Kan knappt kalla det vinter. Jag som älskar vintern. Men stadsvinter är inte samma sak som de snövallar, täckbyxor och sparkturer i solsken på isen jag är uppväxt med. Avgaser, slask, trottoarer, tunga deppiga moln över lägenhetshus. Det är tvärtemot och fel och sunkigt. Ingenting är som det ska för årstiden, och dimma och allt grått liksom smutsar ner inte bara ute, men inne i lägenheten där jag bor. Mina frissiga hårtoppar suger åt sig allt och känns konstant smutsiga. Men det går snart över. Snart ska jag luta mig ut genom fönstret igen och känna att nu jävlar är det vår. Kameran och jag ska bli bästa vänner igen och jag ska klippa de toppar som känns som de blivit släpade i slasket de här månaderna. Snart. När fräknarna kommer och vi ska till Ungern, vi ska se Håkan på Ullevi och jag ska till USA. Så mycket att längta till, och när solen värmer min bleka hud igen kommer jag känna att, nu. Nu är jag tillbaka. 

Man ska ju inte..

Publicerad 2014-03-01 22:10:42 i Allmänt, Foto,

 
Bilder tagna med Canon EOS 600D och en äldre analog nikon-någonting
 
Här om dagen hade vi morgonåkning på jobbet, samtidigt som solen steg över landskapet neranför. Det var så fint att jag åkte och tittade över axeln hela vägen upp i ankarliften. Det bad om en insta, och i samband med det kom liksom ett "Man ska ju inte fota i motljus men ah.." Under min uppväxt har jag och mina kusiner flyttat oss minst hundra gånger för att man ska ju inte fota i motljus. Mormor hade koll på grejerna och jag och mina kusiner har små glipor till ögon i samtliga familjealbum. Men nej. Man ska fota i motljus. Man ska fota i alla ljus. Man ska fota hur man vill. Alla "man ska ju inte" kan vi lägga i en burk, skruva på locket och slänga bort. Tänk nytt, prova, gör fel, gör om, gör rätt. Gå inte på något svagt som att man ska ju inte och låt det styra tio-femton år av familjebilder. Inget ont mot min fina mormor. Men så tänker jag.
 

Om

Min profilbild

Alva, Linnea och Matilda. 16, 20 och 20. Vi skriver, fotograferar och experimenterar utan att riktigt veta exakt vad det är för något vi gör. Men vi gillar det, hoppas att ni också gör det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela