M A N I A P H O B I A

Du är inte sexig. Byt om.

Publicerad 2014-04-30 11:03:00 i Allmänt, Sånt vi tycker,

Det finns så många fina killar. Det gör verkligen det. Men nu ska det handla om något annat. Imorse slog jag upp ögonen och möttes av ett inlägg på facebook. Ett inlägg som hade sina små skavanker, felstavningar och som hade letat sig till min sida genom en delning av en kille i som är några år yngre än mig. Det var ett litet budskap, en uppmaning, från "vi män" till "tjejer". Nämen det är bäst jag läser nu, detta måsta vara viktigt! (ironi)
 
 
Jag citerar:
Hej tjejer! Nu börjar vi närma oss sommartider och det kliar säkert i fingrarna på er för att ni vill dra på er dom där alldeles för stora "moderiktiga" jeansshortsen enda upp i armhålorna precis som ni gjorde förra året. Vi män förstår oss inte riktigt på det sexiga i att hela magen blir en enda lång bullfitta och ser hellre att ni köper ett par mindre shorts iår. Trevlig sommar. :)
 
 
Jag blev arg. Lugnade mig lite. Alltså. Det är så mycket som är fel med det här, utöver stavfel. Ni som tycker att det är-inte-så-farligt-sluta-vara-pk, observera:
Det trycks på att alla killar oavsett ålder är män, stora starka osv. Att skriva "tjejer", det förminskar, ger en mycket yngre klang, osäkrare, svagare. Sätter sig i maktposition, nämen va? Ironi igen.  
 
1. Vem bestämmer att de är alldeles för stora?
2. De sitter inte "enda" upp i armhålan.
3. Bullfitta..
4.  KVINNOR ÄR INTE TILL FÖR ATT VARA SEXIGA OCH TILLFREDSTÄLLA MÄN. DET SPELAR INGEN ROLL OM DET ÄR SHORTS ELLER EN SARONG ELLER EN OVERALL. KVINNOR ÄR INDIVIDER OCH SKA HA MAKT ÖVER SIN EGEN KROPP SÅ KÄFT. 
 
Det är ingen akademiker som skrivit detta, hör och häpna. Jag vet inte vem som skrev det från början men jag gissar iaf inte på någon fancy utbildning. Det är antagligen ett skämt, någon som försöker vara lite rolig. Haha. Någon som tycker det är kul att tänja lite på gränserna, vara lite dangerous. Han tycker shortsen är fula, och varsegod, tyck det. Men det här sättet finns överallt. Och så mycket lyser igenom. I en sån liten, kanske skämtsam text ryms så mycket taskig kvinnosyn som de flesta inte tänker på. För att man är så van. Så kanske du ba ha, fan va kul, dela skiten lol. Men. Den här personen anser sig vara man. Han anser sig tydligen också därför få nedvärdera och tycka till om tjejers, kvinnors val av shorts. Inte bara han får göra det, utan alla män, enligt honom. Han kan säga till ett helt kön, till hälften av jordens befolkning att nä, nu tycker jag ni köper MINDRE shorts så att jag blir lite upphetsad här. Han "ser hellre" att istället för att sätta på sig vilka jävla shorts man vill, så ska man köpa andra shorts som passar herrn bättre. Mannens behov över kvinnans vilja. Objektifiera. Halva jordens befolkning är till för ett enda syfte. Att göra honom tillfredställd. Den synen på kvinnor, tjejer. Den synen på mig och kanske dig, dina systrar, mammor och ja. Jag blir arg och äcklad, det är min spontana reaktion.
 
Alla som delat detta tycker någonstans likadant. De skulle nog aldrig säga det rakt ut, men det finns undermedvetet. Det här inlägget har fått 23 delningar. 250 likes. Kommentarer som var ungefär i den här stilen:
Kvinnlig användare "Jag kan gå i mjukisbyxor, struntar i vad killar tycker"
Manlig användare "Ja gör det, då blir de lättare att dra av."
 
 
PALLAR INTE.
 
Många som delat inlägget är tjejer. Jag vet inte vad jag ska säga om det. Jag undrar hur många tjejer som lägger sina shorts längst in i garderoben och drar på sig ett par små jävla shorts. För det finns de som tar åt sig. Som inte fattar att det är deras eget val, deras kropp. Eftersom de får höra sånt här hela tiden. De tror att det är så det ska vara. Att de har ett syfte, endast.
Var sexig istället för att klä dig i det du vill ha. 
 
Det finns så många fina killar, män. Det gör verkligen det. Det finns han som utövar härskarteknik mot en yngre kvinna på bostadsföreningsmötet, och så finns det hennes kille som säger "Sådär säger man inte till en tjej", som tar henne i handen och går därifrån. Lämnar den andra att skämmas. Som säger ifrån. Sen finns det de som delar inlägg på facebook. Även om det bara är på skämt, för att vara rolig. Få likes. Ställ er frågan: Vem vill du vara?
 
 

STOCKHOLM

Publicerad 2014-04-28 15:37:16 i Allmänt, Sånt vi har på oss,

 
Några bilder från när vi var i Stockholm en blåsig dag och bara gled runt, var allmänt lantisar och dog pastadöden som vanligt när man är i storstan. Trevligt.

ACROSS THE FIELDS

Publicerad 2014-04-27 11:01:59 i Allmänt, Foto,

 
 
Över åkrar och fält ledde vägen hem till Dalarna. I det magiska kvällsljuset tog vi en paus vid det här stora trädet precis vid vägkanten. Med stora lastbilar susandes förbi fotade vi ett tag. Det dönade från vägen och vi frös, för så jävla varmt var det inte. Det är det som är så häftigt med fotografi. Man ba, nej det där vill jag inte ha med i den här bilden och inte ett spår syns av bullriga lastbilar. Man kan stänga ute störande grejer och istället fokusera på det underbara kvällsljuset som låg över fälten. Tänk om huvudet fungerade likadant. 

En kväll med Adrian Lux

Publicerad 2014-04-23 10:10:40 i Allmänt, Äventyr,






 
 
I fredags drack vi öl och bowlade med Adrian Lux, Martin och Nico. Pratade om lite allt möjligt och hade det bra. Fint av dem att bjuda in oss att hänga lite senare, och spelningen var fantastico, ett jävla drag.

WILDCHILD

Publicerad 2014-04-21 19:03:55 i Allmänt, Foto,

 
 
Så passande rubrik på detta inlägg. Det visade sig att fredagen skulle bli mer fantastisk än vi väntat oss, vi som laddat ungefär hela vintern inför en kväll full av teenage crime och så vidare. Och det blev awesome. Mer om det senare, kanske. Här är några till bilder från vår tur i skogen. Puss så länge!

Indian Summer

Publicerad 2014-04-17 14:29:24 i Allmänt, Foto,

 
Idag blåser det och är jävligt. Jag vaknade och kände att idag var det tid för att ta med de gamla hornen och låta fantasin gå loss. Det är som om det var meningen att jag skulle fota och min bror modella, han står alltid tålmodigt ut med mina idéer och visioner. Det är fint av honom.

NIKE

Publicerad 2014-04-16 11:50:26 i Allmänt, Sånt vi har på oss,

 
 
Har insett hur himla kul det är att cykla, och samtidigt hur mycket äldre jag blivit. Det är liksom inga konstigheter, hjälmen ska på om jag ska cykla en längre bit. Jag kom innanför dörren igår och tyckte att guuuu vilket bra sätt att ta sig fram på. Simons respons var att han tycker att någon ska bestämma att cykelhjälmar är coola. För det är de inte, men det gör inget. 

BASIC

Publicerad 2014-04-14 16:10:41 i Allmänt, Sånt vi har på oss,

Skjorta, ZARA, Ryggsäcksväska, TOPSHOP, Kofta, BIKBOK
 
Det är sällan vi visar enstaka inköp såhär. Dels för att det inte är särskilt intressant, dels för att vi inte handlar särskilt mycket eller ofta. Därför att det finns viktigare saker att göra och lägga pengar på. Men ibland så bedrar jag min kärleksaffär med secondhand genom att otrohetshandla i vanliga butiker. Den här väskan är alltså en handväska och ryggsäck i ett. Perfekt med andra ord. 
 
/L

EMPTY

Publicerad 2014-04-14 10:45:00 i Allmänt,

 
 Hemma och säker. Ska snart visa vad jag tyckte att mitt heltidsarbetande arsle faktiskt förtjänar. Förresten så tappar jag lusten av all kass kvalitet på bilderna, och jag verkar inte fatta hur jag ska fixa den. Drygt äre. 

Black it is

Publicerad 2014-04-12 08:22:18 i Allmänt, Foto,

 
 
Fortsätter att vara nöjd med tillvaron,  nu är jag i stockholm för en helgs jagvetintevadande och fotograferande i min ensamhet. Ska hinna med en eller två dejter också. Och kanske, kanske kommer jag hem med ett par nya skidor. Vi hörs senare.

This is starting to fuck with my head

Publicerad 2014-04-10 10:35:01 i Allmänt, Foto,

 
Så fort jag kom hem gick vädret ner sig, och är det något som påverkar mig så är det fan vädret. Men det är rätt mysigt. Jag tvättar bilen, städar upp, städar ut, flyttar om, strukturerar. Det känns bra.
 
 
 
 

AS TIME GOES BY

Publicerad 2014-04-03 19:37:00 i Allmänt, Sånt vi har på oss, Sånt vi tycker,

Jacka och solglasögon, Second Hand
 
Att handla begangnat är så jävla bra. Även om jag handlar på stora kedjor då och då, är det så mycket roligare. Några av mina favoritjackor, skor och tröjor kommer från Second Hand. Det är så många fördelar. För det mesta hyfsat billigt, det finns alla möjliga stilar och årtal, det är bra för miljön att återanvända och det är lite av en sport. Det blir en underhållning, jakten efter fina gamla grejer, även om man nödvändigtvis inte köper allt som fångar ens öga, så blir det också en upplevelse. Ofta går mycket av pengarna till välgörenhet, istället för ner i företagens ficka som ändå inte betalar sina arbetare. Oavsett, så tror jag att det jag gillar mest är känslan av att ingen annan har samma sak som en själv. Jackan eller skorna har kanske massproducerats en gång i tiden, men för det mesta är prylen unik och speciell. Min framtida lägenhet kommer se ut som ett kaos med gula soffor med fransar som de flesta skulle tycka vara ganska fult. Men gillar jag det spelar det ingen roll. Sen kommer det också bara vara jag som har det. Det låter förmodligen som att jag har tvångstankar, att jag måste vara egen, unik och speciell och ni vet. Så kan det ju faktiskt vara. Absolut.
 
Fast mest tror jag det handlar om att uttrycka sin personlighet, vilket jag tycker är allas rätt, och att på ett sätt trotsa något slags samhälle där vi ska stöpas i samma form, se ut på ett speciellt sätt eller följa trender som vi kanske egentligen inte gillar, men luras till att köpa för att det skulle vara det senaste. Jag blir obekväm när jag ser hur prislappen på kläder kan vara en biljett in i eller ut ur grabbgänget. Hur 12-åringar ser ut som 35-åriga mammor och spenderar alldeles för mycket tid på sitt utseende. Alla har sina prioriteringar, stil och smak. Självklart, absolut och varsegoda. Det är ens rätt. Därför tycker jag att det är bra med begangnat. Det tänjer på gränser och ger alternativ. Jag vill ha min gula soffa med fransar, och tack vare second hand-butiker kan jag få den. Jag ser det som en möjlighet till att göra ett val. Att kunna handla grejer och samtidigt bry mig om miljön, andra människor och mig själv. Så kan man påverka. Väldigt lite men väldigt enkelt. Jag ser det som lite utav en frihet. Och jag tycker det är viktigt med frihet. Men det kanske bara är jag.
 

Hårsnack

Publicerad 2014-04-02 10:22:00 i Allmänt, Sånt vi har på oss,

 
Ledig, nyklippt och nyvaken. En hel vinter i hjälm har varit rätt skönt, men håret blev liksom utom kontroll nu ett tag. Så Erika fick klippa och färga dem topparna, och se så bra det blev. Min outfit är från igår, när vi lagade egen sushi här hemma och tvingade i oss sake, hade quiz om Japan och spelade Risk. En såndär kväll när planer smids och det skissas inför sommaren. Det är skönt att veta att även om vi blir äldre växer vi aldrig upp.
 
/L

Om

Min profilbild

Alva, Linnea och Matilda. 16, 20 och 20. Vi skriver, fotograferar och experimenterar utan att riktigt veta exakt vad det är för något vi gör. Men vi gillar det, hoppas att ni också gör det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela