M A N I A P H O B I A

BRÅVALLA

Publicerad 2013-06-29 21:26:56 i Allmänt,

 
Såhär såg det ut när vi var på Bråvalla i helgen. Så himla kul att gå på festival, det är det alltid. Så mycket folk och musik och stämning är liksom alltid succé. När vår kära goda vän Peace&Love gått i graven fick vi dra till Norrköping och prova något nytt. Festivalhäng, mat och öl. Massa dans och bra musik. Även om festivalen var schyst och artisterna stora, så saknades något. Det var liksom platt och ganska halvhjärtat. Nog för att Peace&Love var en budskapsfestival, men ändå. Den var något av det bästa jag varit på. Jag hoppas verkligen att Borlänge får tillbaka den biten av sin själ som var Peace&Love-festivalen. Den var trots allt fantastisk. 
 
/L

MISTY

Publicerad 2013-06-27 14:22:10 i Allmänt, Foto,

Pictures by Linnea
 
Det här har vi gjort idag, blandat med att lyssna på musik och drömma oss bort. Ikväll packar jag väskan och åker på festival, men jag är back before you know it. 
 
/L
 

England

Publicerad 2013-06-26 14:13:00 i Allmänt,

Alva är som sagt i England och här kommer några insagrambilder som hon har lagt upp under de senaste dagarna. De finns också på våran blogginstagram, maniaphobiablogg, som ni gärna får följa! 
 
De har som sagt besökt olika platser som har med Harry Potter att göra, och den fjärde bilden visar Gloucester Cathedral, där delar av de första filmerna spelades in. Bland annat är det väggarna i katedralen som Slytherins arvtagare skriver meddelanden i blod på. 
 
Våran instagram
 
 
 
 
 

DARLING YOU'RE WITH ME, ALWAYS AROUND ME

Publicerad 2013-06-25 09:01:37 i Allmänt, Sånt vi tycker,

Picture by Linnea
 
De sitter i knät på varandra på en tre meter lång bänk. De tränger ihop sig, kanske för att komma så nära varandra som möjligt. De är nog runt 50 år. I sina bästa år, kanske till och med. Sådant vet vi bara i efterhand. Jag förstår dem. Man vill så nära som möjligt. Dela kropp, om man hade kunnat. För det är jobbigt att vara kär.
 
Jag tänker inte säga att det är fantastiskt och underbart. Men bara för att jag inte säger det betyder det inte att det inte är det. För det är klart det är det. Men det kan inte alltid beskrivas så kort. Att vara kär är så himla knäppt. Man märker det och känner av det på sätt som liksom, va fan. Plötsligt känner man en drift att lyssna på Bryan Adams "Heaven". För baby, du är allt jag vill ha när du ligger här. Man känner igen sig, förstår och vill lyssna igen. Plötsligt händer det med alla låtar om att vara kär. Man känner igen sig, identifierar sig. De blir inte längre så plastiga och massproducerade när de plöjs igenom av ett kärlekskrankt hjärta. Och vad gör man. Jo, man bara tar det. Känner den rätt sköna smärtan av att hjärtat exploderar väldigt långsamt. Man vill vara så nära som möjligt. Knäppt. 
 
Man vet inte vad man ska göra med alla känslor man inte ens kan förklara och ännu mindre förstå. Man försöker visa det men vet inte hur, och allt bara expanderar och trycker i huvudet och bröstet. Man blir galen. Man vill vara så nära som möjligt och närmare ändå. Och samtidigt är det så mycket i en som aldrig kommer ut i ord eller handlingar. Så mycket som inte går att förklara eller beskriva. Men kanske kommer man ändå ganska nära en beskrivning, när man ser två sitta i knät på varandra på en tre meters bänk. 
 
 
/L

Laknäs

Publicerad 2013-06-23 21:06:00 i Allmänt, Foto,

Sommaren. Svensk sommar. Ett love/hate-förhållande, ett komplicerat förhållande. Humöret svänger i takt med vädret, och så stark som ångesten kan vara en grå, kall dag, så stark kan tillfredställelsen vara en fin, varm dag. Man är sällan så nöjd när man stannar upp och inser att idag kommer faktiskt att bli en bra dag. Kanske njuter man lite extra då, kanske samlar man ihop ett gäng med bra sällskap och hittar på något kul. På något sätt älskar vi väl alla att hata den svenska sommaren, och när de fina dagarna väl kommer kan man minnas dem lite extra. Och då glömmer vi allt det där och bara älskar sommaren igen.
När vi precis hade slutat skolan drog vi till vårat (Matilda och Alvas) sommarställe i Tällberg. 
Vi grillade såklart, och lyssnade på bra musik. 
Majskolvar, kycklingspett och halomi blev det till slut. 
Pictures by us
 
När solen gick ner metade vi ute vid några stora stenar, och sen gick vi hem och spelade kort. 
 
 
 
 
 

Midsommar uti Dalom

Publicerad 2013-06-22 21:36:00 i Allmänt, Foto,

Utan att vara partisk på något som helst vis så ska midsommar firas i Dalarna. Det är något visst med stämningen och familj, släkt och vänner blandas i sommarnatten. Linnea och Alva representerade Rättvik i sina dräker medan Matilda hade Bjursdräkt. Sedan löpte dagen och kvällen på enligt tradtion; kransbindning, grill, majstång, lite regn, ändrade planer, dans och härliga möten.
Pictures by us
 
GLAD MIDSOMMAR!
 
 
 
 

Wait up for me dear London

Publicerad 2013-06-20 19:26:00 i Allmänt, Foto,

Pictures by us, taken last summer.
 
 
Just nu går dagarna i väntan på Englandsresan som jag åker på nästa vecka. Vi är ett gäng som går på konfirmation, och i detta fallet med inrikting Harry Potter, how awesome is that? Så därför åker vi till England och besöker häftiga kyrkor och inspelningsplatser. Ses.
 
/A

AND THEY SAY MONEY CAN'T BUY HAPPINESS

Publicerad 2013-06-19 08:55:12 i Allmänt, Foto,

Pictures by Linnea
 
Igår kom ett så fint paket på posten. Ett Canon EF 85mm f/1.8 usm. Min stackars bror fick återigen bli offer då jag testade det i olika ljus. Ganska jättefint är det, och bilderna blir något helt annat. Vi kommer ha kul ihop i sommar minsann. 
 
Idag gör jag ett fotojobb åt en företagare, och i morgon börjar sommarjobbet. Tjaaa
 
/L
 
 

En sån där dag man inte visste att man behövde

Publicerad 2013-06-18 23:50:00 i Allmänt,

Vi har skjutit upp det lite jag och syster, att åka och hälsa på vår moster ute i skogen. Egentligen utan någon som helst anledning, det har bara inte blivit av. Det är inte direkt så att man har vägarna förbi det lilla stället hon har hittat, men i eftermiddags bestämde vi oss för att följa grusvägarna rakt ut i skogen. Där har hon hyrt en stuga vår moster, i skogen bredvid en tjärn. Och så lugnt där var. Där fanns de högsta björkarna vi någonsin sett och fågelungar i en vedspis. Vi åt god mat på bryggan nere vid den lilla tjärnen, och jag somnade när vi låg där och pratade. Vi paddlade kajak och låg i hängmattan, och när knotten blev för outhärdliga gick vi upp till stugan och dansade till en blandcd som hade satts ihop inför ett 40årskalas. Sen spelade vi spel och åkte hem, och allt kändes bara lugnt och skönt.
 
/M

instacool

Publicerad 2013-06-18 16:54:41 i Allmänt,

 
Lite från senaste tidens instagrammande. Nu finns vi som blogg på instagram också! Följ oss, maniaphobiablogg, för uppdateringar och annat kul! 
 
Follow us on instagram; maniaphobiablogg

IN THE FIELDS

Publicerad 2013-06-15 15:07:22 i Allmänt, Foto,

Pictures by Matilda, from last summer.
 
Dagarna är helt planlösa, och vi älskar det. Det finns oändligt med tid att göra allt vi inte kunde när vi gick i skolan. Äta frukost på verandan, klippa gräset, köpa två påsar chips och glo på flera filmer i rad i gott sällskap. Och ändå med fasta blickar på allt som kommer efter augusti. Ingen ångest, bara möjligheter. Tills vidare glider vi longboard och fortsätter klippa gräset. Planlösheten klär oss, men vi är inte förlorade. Tiden kommer för beslut och vi ska packa väskan en dag. Men just nu, klipper vi gräset och trivs med det. 
 
/L
 

Gabriella

Publicerad 2013-06-14 09:13:00 i Allmänt, Foto,

Pictures by us
 

Ännu en uppsättning fick göras när Gabbis skulle på bal med Fredrik. Sminkade gjorde vi också, och se så fin hon blev!

PREMIE

Publicerad 2013-06-12 21:56:04 i Allmänt, Äventyr,

 
Vi har fått pris! Bloggen och vi. Eller stöd. Och vi är så tacksamma och glada över detta! Premien delas ut av Marie Hedbergs minnesfond, läs mer här http://minnesfond.blogspot.se/. En så fin idé. En eloge till Robert och Annika och de andra som jobbar med detta, verkligen. Det är fint att få uppskattning och respons, och att det handlade om ekonomiskt stöd är självklart välkommet. Så nu filar vi lite på en artikel om bloggen som kommer komma ut i tidningarna någon gång i dagarna. Och än en gång, stort tack! 

ON THE BEACH

Publicerad 2013-06-11 13:06:39 i Allmänt, Foto,

Pictures from our graduation day. 
 
 
Visst har vi fina vänner. Den här kvällen satt vi på gräset, tillsammans och helt slut av veckan. Skrev i varandras mössor. Pratade om veckan. Fint. 
 

NEWS

Publicerad 2013-06-10 16:36:36 i Allmänt,

 
 
Igår fick Linnea ett telefonsamtal. Vi blev väldigt förvånade men också hemskt glada över nyheterna, vad det är för roligt kommer ni få se på onsdag!

like stubborn boys across the road, we'll keep everything

Publicerad 2013-06-10 14:10:25 i Allmänt, Foto, Sånt vi har på oss,

Pictures by us. On our way to a sunny garden party at our friend's house. 
 
Eftersom vi har tagit studenten nu i veckan har vi inte haft tid med vår kära blogg. Men vi har haft så mycket kul och vi vill gärna visa er en liten del av en fin vecka. Vi dammar även av arkivet sedan förra sommaren, och med det en helt outforskad del av oss, med bilder som togs innan den här bloggen kom till. 
 
 

RONDA

Publicerad 2013-06-08 17:05:00 i Allmänt, Foto,

Pictures by Linnea
 
Som vi tidigare nämnt hade vi ett litet uppdrag av våra kära vänner i RONDA att fotografera dem inför sitt nya singelsläpp. Här är en del av resultatet. Den enda ljuskällan var dagsljuset genom de fönster som fanns, alltså två stycken. Absolut bättre än väntat! 
 
För tillfället ligger vi däckade i efterdyningarna av studenten. Men lugn, framöver kan ni se fram emot en mycket bättre uppdatering!
 
 
 

The Prom - part 1

Publicerad 2013-06-01 16:04:04 i , Allmänt, Foto,

Nej vet ni vad. Vi har varit på vår alldeles egna studentbal. Så knäppt. Förstod inte riktigt vad som hände, men det var något alldeles spektakulärt, fantastiskt, och så vidare. Några bilder sen kvällen finns här, det kommer mer senare!
 
We've been to our very own prom, can you believe it? So weird. A lot to take in, but the evening turned out to be quite amazing.  
Matilda gick med fina Simon. 
Felicia, så himla fin. 
Mor har sytt min klänning och se så bra den blev! Mor min står även för mitt hår denna kväll. 
Jag gick med min fina pojkvän Simon. 
 
 

Om

Min profilbild

Alva, Linnea och Matilda. 16, 20 och 20. Vi skriver, fotograferar och experimenterar utan att riktigt veta exakt vad det är för något vi gör. Men vi gillar det, hoppas att ni också gör det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela