M A N I A P H O B I A

VIVE LA FRANCE

Publicerad 2013-10-26 16:38:00 i Allmänt,

Som min kära vän redan har nämt så ställde vi till med fransk afton i måndags. Inte för att någon av hos hade någon större koll på fransk mat som det visade sig, men att lyssna på fransk musik och dricka vin i randig tröja och basker räckte fint. Så, en mindre bildbomb. 
Linnea och Simon spekulerar över vad vi ska kasta i i soppan.
Magnus fick inte plats vid spisen så han dukade. 
He did gooood. 
Ett måste. Min personliga favorit från Frankrike.
I väntan på mat.
Mustachsleven. 
Med vinet i högsta hugg!
Provsmak. 
Betyget för skaldjussoppan blir utomrdentligt, med tänke på att vi höfta med hälften av alla ingredienserna.
Trevligt värre.
Och sen var det dags för Risk...
Till det blev det sovjetisk marschmusik. Strategier och pakter hit och dit. Vi skrek till varandra på olika språk, ord som inte ska nämnas för allmänheten som Magnus sa, och jag tror vi alla skratta så vi grät. 
Vi förflyttade oss till vardagsrummet och fick lyssna på livemusik.
Första parkett.
Och där satt vi tills vi halvsov i fotöljerna. Då var det dags att gå hem. En otroligt lyckad kväll, typ den bästa måndagen skulle jag säga.
 
/M
 
 
 

OUR OWN NEVERLAND

Publicerad 2013-10-25 19:54:00 i Allmänt,

 
 
 
 
Fredag. En trött bror följde med ut i kvällssolen, vi klättrade i träd och skriksjöng dunderklumpen och hade oss. Man växer aldrig upp när man umgås med sina syskon. Som ett peter pan-syndrom. Väldigt positivt dock.
 

Oh thursday

Publicerad 2013-10-24 17:54:00 i Allmänt,

Pictures from tumblr. Most of em here
 
Slänger lite svartvit inspiration till er, bam, från lite olika ställen on le internet. Se det som en torsdagspresent. I måndags lekte vi fransmän och åkte till frankrike, nästan. Lyssnade på Édith Piaf och kommunistisk marschmusik, lagade fransk räksoppa, spelade sällskapsspel och drack hundra flaskor vin. Ypperlig måndag.  

Hey little girl

Publicerad 2013-10-21 16:16:00 i Allmänt,

Pictures by Matilda
 
 
Australien står i lågor och dit är jag på väg. Helt frivilligt har jag valt och lämna allt de trygga och åka till andra sidan jorden. Inte få fira jul med hela släkten och inte få somna bredvid honom. Inte skratta så som jag skrattar med min fina syster som på första bilden. Eller ja, inte på ett tag i alla fall, för att inte låta överdramatisk. Det finns ju dagar när man undrar vad det egentligen är man har gjort, vad sjutton man har gett sig in på. Men så finns det dagar när man inser att man kan göra precis vad man vill just nu, och att det här faktiskt är ett litet vilset försök till just det, att göra vad man vill med sitt liv. Barriärrev och outback känns som en helt okej början. Och så får man den där känslan av att vara oövervinnerlig istället, som om ingenting i hela världen är orimligt eller omöjligt. Här åker lilla jag till andra sidan jorden, utan någon riktig koll på någonting känns det som. Men jag har lärt mig en sak, när man har den känslan kan man alltid tänka "det kommer bli en bra historia att berätta senare", och då brukar det kännas lite lättare. Och jag tror det här kommer bli en jävligt bra historia till slut. 
 
 
/M

Söndagsfunderingar

Publicerad 2013-10-20 22:26:44 i Allmänt, Sånt vi tycker,

När jag städar upp utspillda popcorn och godispapper i tystnaden av biosalongen börjar jag ofta tänka på viktiga, existensiella frågor. Till exempel hur många bilder en specifik person har lagt upp på instagram som har en töntig låttext som caption. Kom fram till 13%, vilket inte visade vara särskilt mycket trots allt. Jag tycker ändå det är för mycket. Andra frågor handlar om mitt liv som sådant och vad jag håller på med egentligen, vart jag ska, vart jag är. Kommer då och då fram till att det inte är så farligt att bo här. Men det är så fel! Jag vet det. Känner det i kroppen ibland, när bilderna från en perfekt tema-fest rullar ut i feeden på Facebook. Där skulle jag har varit egentligen. 
Det är precis då, orden träffar mig i pannan som ett slag och nacken tar stryk av kraften; Ta mig till den där festen i stan, där människor är som du och jag. 
 
Det är mycket jag uppskattar med platsen där jag bor. Men va fasen. Det är begränsat rent filosofiskt, demografiskt och på alla andra sätt med. Jag tror att barn som växer upp i mindre orter kan känna ungefär som om de har dansat själva hela sin uppväxt. I en skyddad och trygg miljö, med många vänner, men nästan alltid själva ändå. Det finns inte tillräckligt med olika sinnen att det finns någon för alla. Låt oss säga att det kanske inte finns någon i just den åldersgruppen i skolan som förstår en pojkes hobby att dansa. Han kan förstås ha vänner. Men pojken med hobbyn kommer få dansa själv. Vad det än är för ställe mitt identitetssökande, oskuldsfulla, överdramatiska och osäkra unga sinne letar efter så behöver inte nödvändigtvis vara bättre eller finare på det sätt som stör människor. Det behöver bara vara någonstans där jag inte behöver dansa själv. 
 
/L
 

BLOOD BANK

Publicerad 2013-10-18 18:00:00 i Allmänt, Foto,

 
Dagarna blir så mycket bättre när det finns saker att längta till. Smått som stort. Med det önskar jag en trevlig helg.
 
/L

Cinema Club

Publicerad 2013-10-15 19:04:00 i Allmänt,

 
 
 
Idag har vi varit på shoot och haft ett litet bloggmöte. Det ledde till lite ändrad profil och ny headerbild, hope you like it, fuck you if you don't. Förhoppningsvis uppdaterar vi lite oftare framivir, men vi lovar ingenting, det är det enda vi kan hålla. 

WOLF

Publicerad 2013-10-13 17:22:10 i Allmänt,

Pictures by Matilda
 
 
Vargtröja, söndag, kladdkaka, Bon Iver. Så ser det ut atm

My Backyard

Publicerad 2013-10-11 13:11:18 i Allmänt, Foto,

 
 
 
Pictures by Linnea
 
På min bakgård finns:
En fantastiskt fin utsikt 
Får
Dimma från sjön 
Samt ett överfint ljus på eftermiddagarna 

JAUNE

Publicerad 2013-10-10 19:20:56 i Allmänt,

Pictures by Matilda
 
 
Det var länge sen jag gjorde en update på vad jag håller på med nu för tiden. Ingenting, i princip. Till mestadels lägger jag ner min energi på skolan samt vänner. Dock finns det inte så mycket energi kvar nu när det är höst.
 
 
/A
 
 
 

Kvällspyssel

Publicerad 2013-10-09 19:51:57 i Allmänt,

 
Om man inte har något bättre för sig så kan man gå loss på gamla bilder. Hipster, i know. Tänk er den tröjan med skogen som print, hade varit snyggt.
 

Lumberjack

Publicerad 2013-10-09 11:47:00 i Allmänt, Foto,

 Pictures by Linnea
 
Så här ser det alltid ut hemma hos oss. Nästan i alla fall. Johan kom hem igår och ville leka skogshuggare på bild. Ja varför inte. Mest bara på skoj men det blev ju bra tillslut. Den pojken har alltid så konstiga idéer. Det är skönt att ha någon att leka med. 
 
/L

morgondis

Publicerad 2013-10-08 08:58:02 i Allmänt, Foto,

Pictures by Linnea
 
Gillar att rubriken rimmar på morgonfis. Jag var ute och fotade imorse, varsågoda. 
 
/L
 

Dramatiskt

Publicerad 2013-10-07 13:27:00 i Allmänt, Foto, Sånt vi tycker,

Picture by us.
 
Kan man vara olycklig och lycklig på samma gång. Kanske man kan. Kanske kan hjärtat svälla av både kärlek och tomhet samtidigt. Möjligheterna kväver, när allt de egentligen ska göra är att öppna upp. Överdramatiskt, men jag vet att jag måste härifrån. Det är så. Man kan inte komma tillbaka förräns man har åkt bort. Man vet inte föränns man provat. Det är i allafall sant. En smäll på käften för att komma i rätt balans. Det behöver jag nu. 

hippie dress

Publicerad 2013-10-03 13:31:51 i Allmänt, Foto,


Pictures by us
 
En bild från den HÄR dagen och en shoot i fantastiskt kvällljus en sensommardag. Klänningen hade jag på mig på studenten, känner mig som någon slags hippiejesus på samma gång i den. 
 
/L

Om

Min profilbild

Alva, Linnea och Matilda. 16, 20 och 20. Vi skriver, fotograferar och experimenterar utan att riktigt veta exakt vad det är för något vi gör. Men vi gillar det, hoppas att ni också gör det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela