M A N I A P H O B I A

OSCAR

Publicerad 2014-05-31 11:36:31 i Allmänt, Foto,

 
Jag är inte riktigt säker på var gränsen mellan driven och dryg borde dras, och om den ens borde dras över huvudtaget. Oscar kom hem till oss innan Trädgårdsfesten i Torsdags. Oförskämt fin i håret blev han utsläpad på närmsta öppna yta och ställd framför en peppad Linnea. Titta ner lite. Nä det blev dåligt. Prova det här. Sådär ja, jättebra. En konstnär i sitt skapande är nog inte den bästa sällskap, och det är inte alltid jag tänker på att de som står där kanske känner sig obekväma. När de får en lins uppkörd i ansiktet på valfri tillställning. Nej det kanske inte är så himla kul jämt. Du kommer däremot aldrig slippa undan släktfotografier, bröllop, dop, konfirmation, mingelbilder med mera. Du har alltid nytta av att inte skämmas för kameran. Lika bra att bli bekväm i sitt skinn, så upplever man det nog mest positivt. För när jag fyrar av är det för att jag anser ögonblicket värt att spara. Det är bara för att jag vill ha er med. Bara det är ju värt att uppskattas för vad det är.

THE BASILICA

Publicerad 2014-05-30 18:01:45 i Allmänt,

 
 
Det fina med stora städer är att det finns så mycket att välja på. Såhär valde vi att tillbinga våra frukostar i Budapest. Ibland köpte vi med oss smörgåsar, jucie och kaffe från något café och satte oss utanför Basilikan, ibland valde vi att hitta någon uteservering. Underbart att äta just frukosten ute, och lugnt kunna sitta och titta på medan staden fortsatte med sitt. 

“I have acid rain in my brain and it’s killing the flowers in my heart”

Publicerad 2014-05-27 17:07:00 i Allmänt,

 
 
 
Dagarna rullar på. För mig, den yngsta av oss här på bloggen, börjar skolslutet närma sig och det blir varmare och varmare. Dock känner jag också av politikkaoset som finns överallt, fast jag inte ens får rösta. Men man bryr sig ju och man försöker men tillslut tröttnar man på att ge sig in i diskussioner som blir till bråk med personer som är så trångsynta att dom inte ens tänker acceptera andras åsikter.
Annars då? Jo, för tillfället finns väldigt mycket saknad och längtan i min lilla kropp och ibland känns vissa saker ganska meningslösa. Men jaja.
 
 
/A

HEROES SQUARE

Publicerad 2014-05-27 12:37:15 i Allmänt, Foto, Äventyr,

 
 
Det bästa med Budapest är nog att det är så himla fint. Det finns så mycket att titta på, broar att gå på, gamla hus, historier att lyssna på. Utsikten från Gellert Hill. Alltihop. Så vi kunde inte låta bli att åka till Heroes' square en sväng i sommarvärmen och spankulera med alla andra turister. 
 

TRÖTT

Publicerad 2014-05-26 12:07:00 i Allmänt, Sånt vi tycker,

Jag ringer ett samtal på 29 minuter på torsdag kväll, blir uppring fredag morgon för 23 minuter till av samma sak. Sitter på badrumsmattan och är bekymrad, den alltid så förstående rösten på andra sidan linjen är även den fylld med frustration och tvivel. Demokrati. Ja. Rätten till att få tala. Rätten till att inte lyssna. Mänskliga rättigheter. Vänstermänniskor som inte jobbat en enda dag i sina liv. Fördommar. Kapitalism, liberalism, rasism, feminism. Polisen. Protester, våld. Sverige.
 
Det tycks och tänks så jävligt överallt. Bara för att man ska tycka och för att att tycka är populärt. Åsiktsstormen härjar på internet, på bloggar och på sociala medier. Den äter upp allt i sin väg. Engagemanget verkar finnas överallt. Verkar. Det trendar. Provocerar.
 
Det är fortfarande bara Maj. Jag är trött. Trött på alla som ska tycka. På att alla har rätt att kommentera allt och alla. Att ha en åsikt om saker som verkligen inte är deras business. Jag är trött på alla twitterpolitiker, alltså trött på mig själv. Trött på alla dumma jävla åsikter. Trött på vita män som kämpar för sin rätt att säga negerboll, på samma sätt som de är trötta på mig för att jag säger att de inte får säga så. Jag själv är trött på mig som ser det som mitt personliga ansvar att föra någon slags kamp. Trött på att känna mig nedslagen och sitta på badrumsmattan i 29 minuter. Trött på människor som ska säga emot med dumma jävla argument och som ska hetsa mot andra. Som känner sig kränkta och missförstådda när de faktiskt inte blivit ifråntagna någonting i jämförelse med dem som de inte kan tåla att ha i sitt land. Som hittar på, som har "hört", som bildar sig uppfattningar utan att ha läst ett enda ord. Som inte gått klart gymnasiet men som vräker ur sig en bibel på facebook varje vecka. Trött. Och det är inte ens riksdagsval än. Brace yourselves, snart kommer de. Kränkta skolavslutningar-i-kyrkan-inlägg, topless-debatter inför stundande bikinisäsong, blondinbella som köttar på med sin antifeminism, valkampanjer, ännu mer debatt och ännu mer facebookinlägg. 
 
Igår röstade jag för första gången. Det känns faktiskt som det gjorde skillnad. Det är min chans att säga ifrån. Lyfta det som jag föredrar. Vet ni, det är bra med engagemang. Gå och rösta om ni har rösträtt. Det är bra att alla får komma till tals, det är bra med debatt, diskussion, dialog, kommunikation, allt är jättejättejättebra. Jag upplever att så länge man läser på, är man värd att respekteras för sin åsikt. Samtidigt har jag all rätt i världen att tröttna ur. Men jag är ung och den här världen är ny för mig. Jag ska lära mig att inte ta åt mig, strunta i allt dumt för det kommer alltid skrivas saker jag inte håller med om. På samma sätt som jag kommer läsa så många kloka ord av fina människor. The good with the bad, yttrandefrihet. För det kommer alltid tyckas och tänkas om allt. Om precis allt. Jag kan bara fokusera på att lyfta det som är rätt istället för att försöka pressa ner det jag anser fel. Kämpa för ökad förståelse. För medmänsklighet. För klimatet. Inte kämpa emot dem och dom och de och dem andra. Positivt. En fredlig kamp. 
 

First night

Publicerad 2014-05-26 10:20:17 i Allmänt, Äventyr,

 
 
Vår första kväll i Budapest. Marti mötte oss utanför vårt hotell och tog oss till en supermysig gata med restauranger och barer. Där fanns allt och hur mycket folk som helst. Vi gick till ett nytt ställe, beställde burgare och ungersk öl. Så där satt vi samtidigt som det mörknade och tog ikapp med varandra. Blanka kom förbi lite senare. Så kul att träffa tjejerna igen! Kvällen slutade med en promenad tillbaka till hotellet, trötta som fan. 

25 MAJ

Publicerad 2014-05-25 12:08:14 i Allmänt,

Vi är nu hemma i Sverige igen och åkte ganska ordagrant direkt från flygplatsen till en förfest. Fina återseenden, man blir glad när man inser vilka fantastiska människor man har omkring sig, som faktiskt verkar tycka om en precis lika mycket som man själv tycker om dem. Nu är det dags att återhämta sig från utgångar både här hemma och i Budapest, och framför allt börja kolla igenom alla bilder, som inom snar framtid kommer synas här. Jag vågar lova att det kommer bli bra! 

Till sist har jag bara tre saker att säga; 

A big thank you to our Hungarian friends for a couple of lovely days in the city of Budapest. I think it is amazing that we last saw you one and a half year ago and it still feels like nothing have changed, we just continued where we last ended. You are just to awesome! 

För det andra, ni som kan, gå och rösta till Europaparlamentet idag! Det är viktigt och vi kan påverka. Kom ihåg att de lagar, regler och rekommendationer Riksdagen här i Sverige följer skapas i Europaparlamentet, så gå och rösta! Rösta för förbättring, inte mot folkgrupper. Rösta med glädje för de förändringar du vill se, inte med hat för det du vill ha bort. Det må låta klyschigt men det är så jag tror vi måste bygga Sverige. 

Och till sist, överös era mammor med kärlek idag, lite extra mycket vill säga. 

Szentendre

Publicerad 2014-05-22 18:29:58 i Allmänt,




Idag tog vi och våra ungerska vänner tåget ut till en liten by utanför Budapest. Otroligt pittoreskt och fint, perfekt att strosa omkring i med kameran i handen. Vi åt langos i en gränd, köpte te och små praliner, och mest bara umgicks. Nu är vi tillbaka på hotellet för att svida om, och sedan styra mot en förfest i en park och sedan vidare i natten. Vart vet vi inte riktigt, men det vi är säkra på är att det är i gott sällskap. 

BUDAPEST

Publicerad 2014-05-21 15:13:25 i Allmänt,

 
Här är vi just nu. Har det så mysigt, äter, sover och fotograferar. Killar i allmänt har visat sig vara vidriga, och vi känner att en omgång feminism hade gjort samtliga mycket gott. Ikväll ska vi träffa våra vänner igen och dra på äventyr! 
 
/ L och M

Valley

Publicerad 2014-05-18 20:43:00 i Allmänt,

 
 
Idag struntade vi i att packa resväskan, trots att det verkligen är sista minuten, och tog istället kameran över axeln och åkte till den här platsen. En dal som är ett naturreservat, där vi brakade omkring och mosade blommor i jakt på den perfekta vinkeln. Trevlig söndag!
 

NIKE+LONG SKIRT

Publicerad 2014-05-17 16:56:06 i Allmänt, Sånt vi har på oss,

 
Långkjol är en bra uppfinning. Så här såg jag ut igår och såhär kommer förmodligen se ut så resten av sommaren. Sommaren som knappt kommer spenderas i Sverige, alltså ingen midsommar, inga björkar eller fioler. Men någon enstaka gång klarar jag mig nog, skulle jag tro. Även om Dalarna alltid kommer vara Dalarna. 
 
/L

Magyarország

Publicerad 2014-05-13 17:34:43 i Allmänt,



Då mina kära vänner så var en resa till Ungern bokad för mig och Linnea. Som vi har gått och funderat och försökt få det att passa, men nu äntligen. Jag tänker mig bästa vän, kära återseenden, vårväder och takterrasser. Presidenter och pubkvällar, och en hel massa broar såklart. Om en vecka drar vi, can't wait. 

OLD

Publicerad 2014-05-07 13:29:28 i Allmänt, Foto,

 
 
Gamla bilder. Lite såhär känns regniga dagar, och jag kan nog inte utrycka min extas över att det ska regna i flera dagar. Peppad..

KUNGSTRÄDGÅRDEN

Publicerad 2014-05-06 17:34:08 i Allmänt,

 

Lite mer bilder från våran spontandag i Stockholm. Jag skulle inte säga att det här är den mest händelserika tiden i mitt liv, och emellanåt börjar man fundera på om det är så här det är nu. Jobb och för lite tid till allt man tycker är kul. Dock kan jag inte utesluta att det är min egen diciplin det är fel på. Det är så mycket jag vill, och som jag velat ett bra tag, och ibland stannar jag upp när jag inser att om jag inte på något så är det såhär jag kommer hålla på hela livet. Jag skulle vilja vara mer med min familj, mer med mina vänner, jag skulle vilja träna mer och ägna mer tid åt att fota och läsa och allt annat som lätt faller åt sidan när man inte tycker att tiden räcker till. Och så har jag sådan otrolig längtan att upptäcka världen, och ska man göra det måste man ha pengar och då måste man jobba. Jag är nog inte den första som har det här problemet, och heller inte den sista, och det här inlägget låter säkert som ett enda stort gnälll från en tjej som har svårt att bestämma sig för något eller ta tag i något. Jag känner också att jag inte direkt kommer någonstans med det här, vilket ironiskt nog bevisar det jag just sagt. Hursomhelst, nu ska jag vara ledig lite mer ett tag framöver. Då ska jag äta middag med mina bästa vänner, umgås med min fina familj, träna, filma och fota, vara med min pojkvän och bara försöka göra allt för att göra allt jag verkligen vill göra. 

HAPPY

Publicerad 2014-05-01 23:58:24 i Allmänt,

 
 
Hej hörni! Förra inlägget orsakade en mindre storm av besökare och kommentarer, och det var ju jättekul! Det känns som att det gjorde nytta, den nytta jag kanske egentligen ville trots mitt upprörda tillstånd. Jag är så glad över alla kommentarer, alla som engagerat sig genom delningar och gillningar och alla tankar som tänkts genom detta. Så tack.
 
peace

Om

Min profilbild

Alva, Linnea och Matilda. 16, 20 och 20. Vi skriver, fotograferar och experimenterar utan att riktigt veta exakt vad det är för något vi gör. Men vi gillar det, hoppas att ni också gör det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela