M A N I A P H O B I A

BW

Publicerad 2013-04-30 18:32:43 i Allmänt,


Old pictures from this summer. Pretty Alva, pictures by Linnea. 
 
Valborgsmässoafton, en glad sådan önskar vi er! Nu ska vi ut på galej, hörs hej!

dagar som de här

Publicerad 2013-04-29 14:55:00 i Allmänt, Foto,

Pictures by Linnea
 
Idag håller vi oss inne. Det regnar och blåser och världen tycks mest ogästvänlig. Inte särskilt trevligt alls. Måndag, du gör mig besviken.

Pubkväll no. 2

Publicerad 2013-04-27 19:30:03 i Allmänt, Foto,


Pictures by us.
 
Så här såg det ut när RONDA spelade på Vikarbyns pubkväll. Med hälften egengjort material och hälften covers gjorde de ett väldans bra jobb.

sol & sportcykelfartdårar

Publicerad 2013-04-27 16:07:00 i Allmänt,

Man kan rida i bara en tröja. Katterna rullar sig i gruset. Vägarna sopas och longboardarna kan tas fram för att än en gång ta upp kampen mot asfalten. Trädgårdar finputsas, sommarstugsägarna kommer upp för en vårfixarhelg. Kärringsnurrorna blir omkörda av sportcykelfartdårar. På en träningscykel har de setat hela vintern och tittat in en vägg, och likt stirriga kalvar släpps de äntligen ut. Det börjar pratas om årets första grillkväll. Veteranbilarna kryper fram ur sina vinteriden för att medelåldersmännen ska få visa upp vad de polerat på bakom garagedörrarna. Man kan klä sig i lite för somriga kläder och sedan frysa när det är dags att cykla hem i natten. Man kan lämna dörren öppen och man kan sätta sig lite var stans och bara vända ansiktet uppåt. Njut mina vänner. Det är det här vi har valt att kalla våren. 

Musiklir och helghelghelg

Publicerad 2013-04-26 13:00:09 i Allmänt,

 
Fotograf: Linnea
 
Efter träningsvärk i benen, avbockade ärenden, vedtravande och flertal provtimmar i aulan så förtjänar vi helg. Ett fredagsgame nu och ikväll hänger vi med våra kära vänner i bandet Ronda, det är hur en bra helg börjar. De spelar i Vikarbyns bystuga kl. 21.00, kika gärna förbi. 

keep your head up, keep your heart strong

Publicerad 2013-04-25 16:59:27 i Allmänt,

Fotograf: Linnea
 
Romantiserar att försöka lära sig ett nytt alfabet. Regniga dagar blir till eftertankesmöjligheter. Att dricka te och måla tavlor, plugga och fundera. Små möten blir stygn som syr ihop ett litet sår i en vänskap. Blir till tyg att lappa något trasigt eller bara nött med. Sena kvällar blir harmoniska vilostunder och tillfällen att lyssna på främmande musik. Att ens pojkvän rest bort för en vecka blir till längtan och saknad. Romantiseras. Varenda händelse. Kanske för att hålla huvudet uppe, hålla hjärtat starkt, som Ben Howard. Nåja.
 
/L

saker att längta till

Publicerad 2013-04-24 18:20:00 i Allmänt,

 
Nästa helg så blir det musikupplevese i toppklass. För att låta riktigt deppig så är det något som får en att orka just nu. Inte på sån djup nivå kanske, men något som plogar igenom läxhögar och slentrian. Den fjärde ska man få göra nåt roligt. Nåt annat. Och jag ser fram emot det som sjutton.
 
/M

TURN DOWN THESE VOICES THEY'RE INSIDE MY HEAD

Publicerad 2013-04-22 22:56:00 i Allmänt, Foto,

Fotograf: Matilda
 
Flödet av kreativitet går i vågor. Ena stunden klipper jag och klistrar, experimenterar och triumferar.
Andra stunden läggs timmar på arbete och annat än det som borde prioriteras mer.
Borde enligt oss själva och inte enligt vardagen. Kameran i ena handen och en longboard under
fötterna, så vill jag ha det. Men det finns inte alltid tid. Istället ger vi löften om framtiden.
Om veckor, om något år. Om några veckor förresten åker jag till Warszawa. Jag och våren, i Warszawa. 
 
/L

det är du ju värd

Publicerad 2013-04-22 18:25:00 i Allmänt, Foto,

Foto: Alva
 

Varför inte unna dig massor med frukt (och givetvis lite choklad) som du i 20 minuter lagt upp lite fint? Som en break i detta kravfyllda samhälle, det är ju faktiskt synd om dig ibland.

/A

UKRAINA Dag: IV

Publicerad 2013-04-22 10:00:00 i Allmänt, Äventyr,

Dag fyra blev en riktig turistdag! Det va faktiskt så man hade längtat efter det.
Universitetet var himla fint. 
Så hamnade vi i en demonstration mot pedolifi. 
Berömda byggnader och statyer skulle fotograferas. Här är operahuset och en väldigt bra hoppbild. 
Turistade oss och tog kort med duvor och fick betala alldeles för mycket. Hör väl till kan jag tänka.
Dom pastellfärgade husen va söta tyckte jag.
Sen besökte vi en chokladfabrik. Ååååh
Och sen blev det utkikstorn. 

 

 

Bal

Publicerad 2013-04-18 21:42:00 i Allmänt, Foto,

 
Nu när det bara är knappt en månad kvar till brun-utan-sol-hets och frisyrångest. Lyckades hitta några bilder sedan jag var på bal förra året i Tällberg, så vi knåpade ihop ett litet litet balspecial. Då jag var bjuden av en vän och inte min egen bal, fick mina vänner fick leka stylister för kvällen.
 
Linnea, Felicia och Emmy knåpade ihop detta lilla mästerverk. Ett gammalt halsband fick agera hårsmycke. 
Fotograf: Linnea 
 

Blir helt nostalgisk när jag ser de här bilderna. Det trodde jag ju inte, att jag skulle sitta här och le och minnas tillbaka. Minns hur stressad jag var, skapade en press som inte fanns. Rädd och osäker, hade ju aldrig förr gjort något sånt här. Minns min misstro när tjejerna fixade mitt hår och hur imponerad jag sedan blev av resultatet. "Oj, lite såhär kanske man kan göra, vi provar!" är ju exakt det man vill höra när man sitter med hårnålar i hela håret och på helspänn, med ett pressat tidschema undrar hur det här ska sluta. Jag minns hur nervös och förväntansfull jag var, och hur Jonas ändå fick mig och känna mig så bekväm. Minns hur jag kände mig fin. Klingande glas och skratt. Minns oron för att träffa sitt ex för första gången sedan uppbrottet, och lättnaden när man kunde prata och skratta ihop. Minns alla nya och roliga vänner man träffade. Och de gamla och fina som fanns där och stöttade. Minns att det kändes magiskt ändå, lite som en bal på slottet. Minns hur roligt det var när jag drack för mycket champagne, välte ut ett vinglas och var tvungen att knäppa upp klänningen för att kunna andas. Och hur jag tillslut dansade med mina sidenbandsklackar i handen. Sedan gick vi hem igenom sommarnatten. Jag hade för ont i fötterna för att inse det fina i det hela. Men det var sommar då och natten blev ju bra, så det var vackert, men det såg jag först idag.
 
Så nu läntgar jag som aldrig förr till våran bal. Det är något speciellt ändå. Och ett år äldre och ett år säkrare tänker jag inte vara rädd och nervös. Lite kittlande, hisnande nervös i så fall. För i år ska jag bara njuta. Njuta bland tyger i vackra färger och stiliga pojkar, familj, vänner och champagne. Sedan kan vi fånga den där sommarnatten.
 
/M

UKRAINA Dag: III

Publicerad 2013-04-17 20:34:00 i Allmänt, Äventyr,

På söndagen sov vi. I stort sätt. 
Och åt mat... Jag har aldrig ätit så mycket mat i hela mitt liv som när jag var i Ukraina. Mamman stod och lagade nästa måltid medan vi satt och åt. Vi åt ungsbakad lax och grillad kyckling till frukost. Och så fortsatte det i princip varanna timme hela dagen. Tur att mamman lagade så god mat. Så fick jag höra att "Det vet man ju, att svenskar tackar nej fast de vill ha bara föra att vara artiga". Så min familj bara lastade på mig mat och godis.
Och min kära ukrainska pappa var väldigt noga att jag hade tofflor på mig. Även fast han inte kunde ett ord engelska så kom han alltid bärandes på dem och sa: "Matielda!" och pekade på dem. Han var gullig, pappan, jag gillade honom. 
Så fikade vi en hel del. Nästan varje dag var vi på den ukrainska versionen av "Starbucks". 
Vi var mcyket med min ukrainares kusiner också. Dem gillade jag verkligen. Den äldre kunde bra engelska och vi pratade om allt, har aldrig i hela mitt liv träffat någon som pratar så mycket med sån energi. Vi hann gå igenom det mesta här i livet, första gången jag träffade henne satt jag mest och gapade. Hon gjorde intryck den bruden.
En bild som inte alls gör kyrkan rättvisa. Mörkt och taskig systemkamerainställnigskunskap gav en dålig bild, men ville ha med den ändå. De hade väldigt vackra kyrkor, och varje gång vi åkte förbi en kyrka gjorde pappan korstecknet. Också fint på något sätt.
 
/M
 

 



 

fifty shades of grått

Publicerad 2013-04-15 23:35:00 i Allmänt, Sånt vi tycker,

Bild från nån jävla tumblr. 
 
Åkrarna täcks av ett grått dis. Himlen är tung och allt ser rakt taskigt ut. Jag är lättpåverkad just idag. Inga solskenstankar eller varma famnar lättar på det. Jag är trött på att alla ska tycka så mycket. Orkar inte med en till text om vadsomhelst. En sån här dag gör man inte det. Man inser att man bor på ett sådant ställe folk åker förbi på väg någonstans och de tänker; hur kan någon bo här. Man kanske bråkar med någon bara för att man är uttråkad. Struntar i kvällsmackan för att man skulle testa någon slags deff. Man undrar var den själen man påstår sig inneha, har gömt sig. Usch. Men jag vet att sånt här går över så jag går och lägger mig. Hungrig i bristen på vetemjöl. Arg på folk som inte gjort mig något, arg på dem för att de finns och stör mig. Charmigt. 

UKRAINA Dag: II

Publicerad 2013-04-14 21:56:00 i Allmänt, Äventyr,

På lördagen var det familjedag och på kvällen lyckades vi fastna på Ukrainska- vimmelbilder. Stargorod var något slags ölbyggeri där de hade budgivning på en helstekt gris från scenen, ställde fram hela vodkaflaskor på borden och uppträdde i folkdräkter. Vi sjöng ukrainska visor och dansade på borden.  
Våra ukrainska vänner. Solobild á la Douglas, vad mer behöver man säga? Douglas, Erik och Emil va upp på scen och sjöng "Helan går" och visade hela stället vart skåpet skulle stå. Jag, Douglas och hans ukrainare hade trevligt. 
När vi var utanför Stargorod köpte Erik en liten blombukett till mig av en liten, gammal, ukrainsk tant. Klockan var tre på natten och han gav henne 100kr i ukrainska pengar, det var nog den bästa affären den gumman gjort.  
Emil och ukrainska vänner. Emil lyckades bli uppdragen på scenen, konferenciern sa massa på ukrainska och skrek tillsist "Free beer!". Så Emil blev bjuden på öl för att han kommit hela vägen från Sverige. 
 
/M
 

UKRAINA Dag: I

Publicerad 2013-04-13 14:11:00 i Allmänt, Äventyr,

Då var det dags, såhär tre veckor försent. Önskar jag kunde säga att det dröjt för att jag varit upptagen med att bearbeta alla intryck och redigera alla maklöst vackra bilder. Men det vore och ljuga, jag har bara inte orkat, livet kom emellan osv. 
 
Den 22 mars åkte vi i alla fall. 
Vi flög från Arlanda till Wien, och sedan från Wien till Lviv, Ukraina. Den sistnämnda sträckan gjordes i ett propellerplan, det var första gången jag åkte ett sånt och jag tyckte det var hur kul som helst. 
Erik var pedagogisk och berättade fakta om propellerplan, hur säkra dom var och statistik på hur många som kraschat och sånt. 
När vi hade tråkigt tog vi fula kort eller lyssnade på musik. 
Emil som så spontant satt och filosoferade.
Innan vi åkte ville jag inte vara fördomsfull och tänka på Ukraina som en såndär grå, betongig öststat. Men det var liksom så. Vädret var ju i och för sig inte fördelaktigt, men jag gillade det gråa på något sätt.
Tillslut var vi alla hemma hos våra respektive värdfamiljer. Såhär såg det ut utanför mitt fönster.
 
/M
 
 
 
 

Vårt alldeles egna

Publicerad 2013-04-11 14:39:00 i Allmänt, Sånt vi tycker,

Carin. Fotograf: Linnea
 
Det är april och vi pluggar matte för första gången på hela läsåret. Felicia gör oss sällskap. Vi går i trean, men beter oss som högstadiepojkar. Men snart ska vi bli som alla andra. Den lilla hipstern i mig skruvar besvärat på sig för att bli en i mängden, precis som alla andra. För vi ska ju göra precis som alla andra har gjort. Dagen Student kommer se ut som den gjort för många andra innan oss. 
 
Matilda sa det så bra. 
Det här är vårt eget, sa hon, och vi gör precis som vi vill. Hon pratade om något annat, men tänk på det.
Så kan man se på det hela. Det är ändå du som har kämpat för dina betyg, för att du vill komma någonstans. Eller så har du inte kämpat men ändå nått dit du ville. Oavsett målsättning så har vi faktiskt gjort tre år. Alla har gjort det på sitt eget sätt. Nu inser jag faktiskt att det som kommer härnäst är mitt. Och det kan jag göra precis som jag vill med. Jag kan göra vad fan som helst. 
 
Det hon sa kan handla om allt man vill att det ska handla om. Allt efter den 7:e juni till exempel. Juni, Juli och Augusti, och så vidare. Att bli helt dramatisk och säga att man blir vuxen över en natt är smått befängt, även om det är bra att inse att en förändring är på sin plats. Livet fortsätter efter studenten. Dock i ett nytt kapitel. 
 
Vi ska göra precis som alla andra har gjort. Men att vi firar som de andra, gör egentligen inget. För det vi firar är vårat eget. Det så kallade vuxenlivet kommer inte slå dig i ansiktet när du vaknar och det är den 8:e juni. Så studentmössebilder och nedräkningar av dagar har sin charm, inget ont om det. Men bakom studentmössebilder och nedräkning av dagar kanske man kan tänka på vad hon sa. 
 
Det här är vårt eget. Och vi gör precis vad vi vill. 
 
/L

Nästan som den där gången då vi åt frukost i New York

Publicerad 2013-04-03 12:32:00 i Allmänt, Foto,

 
Jag och brorsan slängde ihop amerikanska pannkakor till frukost imorse. Det känns som en evighet sen den där gången när jag och Carin tog en Lumberjack-frukost på ett ställe rakt över gatan från vårat hotell på Manhattan. Vi kunde riktigt känna hur sockret knastrade mellan tänderna när vi satte i oss pannkakor med sirap och smör, bacon och ägg. Dock lämnade vi vad som såg ut som pytt-i-panna med någon slags korv-liknande grå sak. En fantastisk resa som jag ska visa bilder på någon gång framöver. 
 
/L

Bricks och Krattskaft

Publicerad 2013-04-02 14:28:18 i Allmänt, Foto,


 
Superb kväll i söndags. Har fortfarande ont i huvudet, men värt. Plugga, jobba och bestiga berg på sista lovet någonsin typ fast vi kommer ha lov på universitet men det gills inte. 
 
/M&L
 

Om

Min profilbild

Alva, Linnea och Matilda. 16, 20 och 20. Vi skriver, fotograferar och experimenterar utan att riktigt veta exakt vad det är för något vi gör. Men vi gillar det, hoppas att ni också gör det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela