M A N I A P H O B I A

DAINTREE

Publicerad 2014-01-30 09:34:11 i Allmänt,

 
 
Jag har fått, eller tagit beroende på hur man ser på det, möjligheten att få se några av de vackraste plasterna någonsin. Daintree Rainforest är en av jordens äldsta regnskogar och bara helt fantastisk. Här åkte vi båt på floden, vandrade i djungeln av tusentals växter och djur och lärde oss komplicerade ord av lokalbefolkningen. Vi hoppade även i en fors och lekte som små barn bland fiskar och klippor. Krokodiler såg vi också. En helt enastående dag såhär i efterhand. 

ON TREES AND BIRDS

Publicerad 2014-01-28 12:55:04 i Allmänt, Foto,

 
 
Matilda är tillbaka! I kylan, men fortfarande glad över att vara hemma. Vi firade med en shoot i det här gamla huset som ligger ute i skogen. Hade sällskap av okända djur som morrade i buskarna, och tog några snabba bilder innan vi sprang därifrån. Mer av det här kommer så småningom.  

PALE

Publicerad 2014-01-23 13:10:59 i Allmänt, Foto, Sånt vi har på oss,

 
 
 
Fyndade den här typ hudfärgade klänningen och en skrivmaskin igår. Matilda har kommit hem och det är sjutton minusgrader, är ledig så håller mig inne. Ska flytta till en lägenhet i Borlänge imorgon också. Det var väll det som var nytt. 

SHADE

Publicerad 2014-01-19 18:44:26 i Allmänt, Foto, Sånt vi har på oss,

 
Igår hade vi lite personalfest med skidskolan. Spelade laser-pang-pang och åkte på stryk, nej jag är ingen bra förlorare. Kom över det rätt snabbt och styrde vidare mot lägenhets-häng-fest. Idag har jag åkt snowboard hela dagen, och efter jobbet körde vi några busvägar i skogen. Sol och snö, och de där kollegorna, ja, mycket mer än så behövs inte för att jag ska ha kul, vara nöjd med helgen samt slockna i sängen och sova middag.

YOUTH

Publicerad 2014-01-17 16:50:32 i Allmänt, Foto,

 
Alldeles för mörkt för att ta bilder när vi tog dessa, men det fick vara. Så länge jag får göra det jag tycker är roligast i hela världen. 
 
/L

ANALOGT

Publicerad 2014-01-17 11:26:00 i Allmänt, Foto,

 
 
Fick hem min första film på 37 bilder idag. Mest som test. Bilder från en ganska tuff höst, tråkig, svår och ångestladdad då och då. Men ändå, helt okej. Finns så fina personer att fota och spara för evigt. Har två filmrullar kvar att fylla, och jag har på känn att de kommer bli ännu bättre på alla sätt.
 
/L

Vad som är verkligt

Publicerad 2014-01-14 04:58:24 i Allmänt, Sånt vi tycker,

Om några dagar åker jag hem. Hem. Att bara skriva det känns... Jag vet inte, jag vet inte hur det känns faktiskt. Det är en sån overklig tanke. Det är något man har gått och tänkt på fram och tillbaka i flera månader, och nu så kan jag nästan ta på det. Och med så blandade och oklara känslor. Som jag har längtat och saknat, men hur hårt det än låter så är man en vanemänniska. Det här har blivit mitt liv nu. Jag bor i dåliga sängar och stökiga 10-bed-doorms. Krigar mig fram i köket och lever i min pedantiskt organiserade resväska. Jag har vant mig vid högljudda tyskar och skitiga toaletter. Jag har vant mig vid luffarlivet där jag gör vad jag vill när jag vill. Bara det är innanför budgeten vill säga. Jag har mött fantastiska människor och sett plaster jag inte trodde fanns. Det är inte det att jag har glömt hur det är där hemma, men jag har upplevt saker för en hel livstid under de senaste månaderna och det är här livet har blivit min verklighet. Det känns konstigt och säga det men jag vet inget annat för tillfället. Det jag ser och upplever är det som finns för mig. Egoistiskt och självupptaget kan tyckas, men också sant. Allt annat blir av osäker existens. Men en sak är och förblir jag i alla fall säker på, mitt i allt mitt förvirrade, att alla de människor jag har där hemma är svårslagna. Oslagbara. Och trots att min hjärna sakta ställt in sig på detta liv och gjort resten oklart, så kommer den inte åt de mest speciella människorna. Tvärtom, uppskattningen har bara växt. För dem och för sköna sängar. 

Rader från en augustikväll bakom restaurangen

Publicerad 2014-01-13 19:46:00 i Allmänt, Sånt vi tycker,

På lastkajen bakom resturangen. Lukten av öl och avfall från containern drar sig undan med värmen från dagen som varit. Bilarna susar förbi och påminner oss om hur obetydliga vi är för resten av världen. Det är nästan helt mörkt och hösten som finns i augustiluften känns runt oss. Höst och allt vad de innebär trycker lätt på, men viker inga ryggar ikväll. Knäcker inga psyken. Lika lite som de odrägliga medelåldersmännen på uteserveringen kommer innanför huden och benet som gemensamt bildar vår panna. Det har varit många sånna tidigare i sommar och det kommer komma fler imorgon. Nya kunder för resturangen. Vatten på en gås. Vägval för en ung.  Ny beslutsångest på ett redan något besvärat sinne. Det är inte oväntat det här med beslut och förvirring. Vänner som flyger och kärlekar som tar nästa tåg härifrån och den andra blir kvar på perrongen, ensam. Ser efter tåget och går sen hem igen. Det är så väntat att det tas med någon slags fattning, även om det gnager i kanten på det lilla men ack så hårt bultande röda i bröstet.
 

140108

Publicerad 2014-01-08 19:22:19 i Allmänt, Sånt vi tycker,

Bilder från tumblr.
 
En vecka in på det nya året, och mja vi har lite semester för tillfället. Bjuder på ett lass inspiration, från olika källor. Året 2014 tycker jag vi alla gemensamt kommer överens om att förvänta mycket av oss själva. Jag räknar så hårt med mig själv att jag ska göra saker för mig själv. Jag ska resa, fota, leva, våga, prova, misslyckas, lyckas, utvecklas, upptäcka. Allt ska jag göra, och den enda som kan se till så det händer är jag. Har redan bokat in en roadtrip i staterna nu i sommar. Känns som en bra start, och jag vet att det kommer bli ett fantastiskt år, motgångar och medgångar inräknat. Och jag är tacksam över allt jag får uppleva. Så kan det vara. 
 
/L
 

2013 - llll

Publicerad 2014-01-01 12:32:30 i Allmänt,

 
 
Det var väll det. Nästan tolv månader av äventyr, upplevelser och utveckling. Precis som det ska vara. Framför oss ligger allt helt blankt. Nästa år skapar vi själva, med det som finns i våra huvuden. Kom ihåg det.
 
Massa nyårshälsningar från oss
 

Om

Min profilbild

Alva, Linnea och Matilda. 16, 20 och 20. Vi skriver, fotograferar och experimenterar utan att riktigt veta exakt vad det är för något vi gör. Men vi gillar det, hoppas att ni också gör det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela