M A N I A P H O B I A

A DAY WITH MA BIG SIS

Publicerad 2013-09-29 18:43:44 i Allmänt, Foto,

Pictures by Linnea
 
Två snaps på Carin från idag. Ah, ser ni va fin hon är! Idag spenderade vi förmiddagen i Sundborns djupa skogar med kattungar och kaninpälsar. Kanske visar er det resultatet latör.
 
/L

Not so white socks

Publicerad 2013-09-28 12:53:34 i Allmänt,

Picture by Matilda
 
What up. En lördag som denna bjussar vi på ett par fräsiga strumpor och ett par sommarben. Gillar verkligen de där strumporna alltså. Ha en fin dag annars, vi spenderar den med att jobba bland annat. 
 

Sunrise sunrise, looks like morning in your eyes

Publicerad 2013-09-26 16:26:00 i Allmänt,

Pictures by us
 
 
Stockholm i somras. Samma helg som vi klädde ut oss till cirkusdirektörer och påfåglar så gjorde vi även stockholsnatten i vanliga kläder. Den kvällen var också himla fin. Och vi upptäckte då att Stockholm kunde vara just himla fint, speciellt halv fem på morgonen. Så istället för att styra hemåt gick vi ner till hamnen och vattnet, och mötte solen ute på en brygga. Trötta men med en lyckad kväll med vänner och vacker soluppgång på minnet, så kunde vi äntligen gå hem. Med solen försiktigt värmandes i ryggen.

Jesus is a friend of mine

Publicerad 2013-09-25 17:36:09 i Allmänt, Foto,

Pictures by Linnea
 
Dagens äventyr. Höstfärgerna fick int va med nå, för att understryka den superfräna ghetto-concrete-thug-life-känslan ah ni fattar. Inte mycket allvarligt idag som ni märker, det är skönt. Dagen fortsätter med att äta donuts och ta fram vinterjackan. 
 
/L
 

En av de bästa kvällarna

Publicerad 2013-09-25 12:04:24 i Allmänt, Sånt vi tycker, Äventyr,

Jag vill gå på maskerad igen. Den kvällen det bara fanns clowner, direktörer och exotiska djur. I för höga klackar, lite för kort kjol och tonvis med ögonskugga över hela ansiktet. Äta middag hos en fin väns fina familj, hjula på gräsmattan fast jag inte riktigt kan. Åka in till stan och vara superkissnödiga, stampa in på något ställe, sex pers på klackar över trägolvet. Jag vill leka graciös påfågel trots att mina lår inte är direkt tillåter mig. Trots att det då och då är svårt med balansen på tolv centimeters höjd ändå känna mig smidig och vacker under kristallkronorna och mellan sammetsgardinerna. Jag vill fråga bartendern "vadå bara skakade shots?", och säga att sånt håller vi inte på med i Dalarna. Jag vill veva med mina toklånga lösögonfransar jag köpte samma dag för en mindre förmögenhet och som gjorde mig lite skev och skelögd. Ta av mig skorna, buga ett hejdå till vännerna utanför klubben och på något sätt tillslut komma hem med bästa vännen. Hesa, med döda fötter och med den sista drinkens förvirring fortfarande snurrandes i huvudet. Allt det vill jag göra om. Helst nu på en gång tack. 
 
/L
 
 

Nobody loves Ringo Starr. That's what I love about him.

Publicerad 2013-09-24 14:00:00 i Allmänt,

Pictures from different tumblrs
 
Försöker klämma ur mig något, vad som helst, om något aktuellt. Men icke. Jag har inget att säga. Jag snubblar över mig själv och min brist på inspiration. Därför tänkte vi ge er ett litet lass med just det, inspiration, så här på förmiddagen. Se det som en liten present, så återkommer vi när vi kommer hem från kärlekssemestrar, högstadiekorridorer och inspirationslöshet.  
 
 

little things

Publicerad 2013-09-24 08:42:39 i Allmänt,

Picture by Linnea
 
Parfymflaska från Make Up Store, skrivbok, Jane Eyre, någons gamla glasögonbågar.  

Rekrytering

Publicerad 2013-09-23 10:44:32 i Allmänt, Äventyr,

Pic by Linnea
 
Alltså jag har haft två riktigt bra dagar fulla med andan-i-halsen-kräk-nervositet på ett överpeppat sätt. Min fantastiska beskrivning vittnar om hur lite erfarenhet jag har haft av sånna dagar. För tillfället ligger jag utslagen i sängen hemma, med huvudet fullt med saker att lägga på fin-minnet och annat att sätta in på erfarenhetskontot. Även om jag ibland tycker mig förtjäna Nobelpriset i personlighet, så var konkurrensen hård med många trevliga och duktiga personer. Håller tummarna.
 
 
/L

Dagens

Publicerad 2013-09-18 19:53:40 i Allmänt, Foto,

Pictures by Dad
 
En liten dagens. Fantastiska Levis som min bror hittade i källaren, två par dessutom! Ett skönt substitut för mina smälltajta svarta byxor. Imorgon ska jag ut på äventyr, pirrar i magen. Håll tummarna för mig, would ya?
 
/L

Skavlan 13/9

Publicerad 2013-09-15 15:21:00 i Allmänt,

"Jag såg ett gäng killar som gick förbi mig, och då sa de att jag var jävla mongolidjävel. 

Och så gick jag hem, och satt vid sängkanten och då blev jag jätteledsen." 

"Och nu har du blivit en känd person"

"Ja"

Ytjäveln

Publicerad 2013-09-14 21:50:00 i Allmänt,

Pictures by Linnea
 
Något aggresiv rubrik, menas inte så. Min lilla bror drog ihop tusen pers, tv och politiker tillsammans med bygdens ungdommar för att visa hur mycket en fullstor skatepark skulle uppskattas. En liten succé blev det. 
 
/L

13 september

Publicerad 2013-09-14 12:27:26 i Allmänt,

Picture by Linnea
 
En av bilderna från igår. Det kommer mer senare, ska iväg på ett litet uppdrag och därefter jobb. Så, håll ut kära vänner. 

STONE

Publicerad 2013-09-11 09:22:00 i Allmänt, Foto,

Pictures by Linnea
 
Tog en promenad i morse. Var lite för sent ute för operation sockervadd, då solen höll på att gå upp och allt bara blev för ljust för mina önskade slutartider. En skön start på dagen anyways. 
 
 

Lagret

Publicerad 2013-09-10 12:44:54 i Allmänt,

Pictures by Matilda
 
 
Vi umgås och söker jobb, latar oss och tränar. Testar på att vara veganer och åker på matreseroadtrips. Spar pengar och shoppar. Allt de man gör när man inte riktigt vet vad man håller på med. Vi planerar vår framtid, med nya planer för varje dag. "Som studenten älskar att dömma" som en klok man en gång sa. 
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag vid en yta

Publicerad 2013-09-06 14:17:00 i Allmänt, Foto,

Pictures by Linnea
 
Har för tillfället inget spännande att dela med mig av, så det får bli lite tbt så här en fredag. En barnpassning för en bror i somras. På tal om min bror så driver han ett förslag som många innan honom angående att bygga en betongpark i Rättvik. Om ni är intresserade av att visa ert stöd för det och hänga med andra skateare så kom till skateytan, Rättvik nu på fredag, 13 september alltså.HÄR hittar ni evenemanget.

vegan

Publicerad 2013-09-05 13:14:06 i Allmänt,

 
Jag började veckan med att inhandla min finaste varukorg någonsin. Linser, frukt, färska kryddor, sallad, vitkål, sojadryck, bär, nötter osv. Varför? Jo för att jag provar att vara vegan i en hel vecka, sju dagar. Som test, detox, sysselsättning eller något. Så jag prövar mig fram, och är nu inne på dag 4. Det jag saknar mest är nog ostsmörgåsarna och mjölken. Men förutom det så fungerar det bra tack, väntar fortfarande på att de positiva hälsoeffekterna ska slå mig i ansiktet. Lämpligt nog bjöd mor min med mig på en föreläsning igår med en äldre farbror som pratade om inställning, sömn, kost, motion osv. Väldigt trevligt och peppande. Och imorse kom det samtal jag väntat på så länge. Så glad. Nu ska jag googla fler smoothies och veganrecept, hörs höj
 
/L

Popaganda

Publicerad 2013-09-01 20:47:00 i Allmänt, Sånt vi tycker, Äventyr,

Pictures from our phone
 
Hemma igen efter två dagar i huvudstaden. Vår vistelse såg ut som visat ovan, med poserande framför batikväggar, inför-festival-pepp på ett slitet hotell på söder där färgen släppte på trappräcket och frukosten serverades i ett litet rum på källarplan av en gammal dam från österrike med de största glasögonen. Vidare till pastahimmeln med goda vänner, lång och lockig Oscar och den ack så stilige sångaren i Noah and The Whale. En galet stencool spelning med The xx, där vi förälskade oss i basisten med sitt stenansikte och kroppsföring från jag vet inte var.
 
Tusen miljoner människor som skulle se Håkan, och var så taggade på att köa. Med fara för våra liv fick vi tillslut ge upp de platser vi så troget köade för att få, till större och mindre kövilliga personer som kom en dryg kvart innan spelningen skulle börja. Det gjorde ont i både kroppen och i hjärtat när något så fint som en Håkan Hellström-konsert blev ett slagfält där personer ramlade ihop för att försvinna bland de tusentals trampande fötter och de första låtarna spenderades med att försöka ta sig ut ur den hoppande och tryckande massan för att komma längre bak där bilderna togs. Och missförstå inte detta, vi har varit på konserter och är vana med både kö, trängsel och tio tusen pers som dansar vilt. Men storleken har betydelse, och vi önskade att vi också vägde hundra kilo och att noll av dessa hade så mycket som ett hekto hänsyn eller respekt för andra. Vi skyller inte på Stockholm. Eller jo lite. De år av Peace&Love som vi upplevt har alltid kärleken och respekten funnits och smält samman med själva betydelsen av en festival. Självklart vill alla ha så bra plats som möjligt, men alltid med en gemenskap och omtanke. I storstadens festivalattityd kändes det bara smått naivt. Det var bara en uppenbar brist på rent hyfs. (Btw ja, det är Linnea på 70 bittra år som skriver) Men alltså: Sen ankomst till spelning betyder litet intresse för artisten i fråga och därmed har man ett litet intresse/är inte alls förtjänt av en bra plats. Alltså inget motiv till att tränga sig fram till staketet annat än ren och skär ondska. Jag slår härmed ett slag för den konsertmoral jag tycker saknas. Stockholm, va fan liksom! Det är liksom inte meningen att man ska behöva ta anabola för att inte bli totalt mos på en sådan här konsert. Så är det med det. Popaganda kan inte hållas ansvariga för detta, men de kan hållas ansvariga för att inte ha staket annat än framför scenen. 
 
Men oavsett detta gnäll så här i efterhand, så var konserten som förmodat något av det bästa vi upplevt. Man kan försöka förklara det, men man kommer misslyckas. Så därför nöjer vi oss med våra minnen av de tillfällen vi delar med denna fantastiska man. De gånger vi är på samma plats och skriker samma ord med samma svällande, bultande och ömmande hjärtan. Det är stort. Stockholm blir aldrig hans stad, och den kommer nog aldrig bli vår heller. Men vi var där tillsammans och bara det gör det så stört fint. 
 
/L och jag är säker på att A och M håller med mig på samtliga punkter
 
 

Popaganda 2013

Publicerad 2013-09-01 00:39:00 i Allmänt,

Håkan Hellström, Popaganda, Eriksdahlsbadet, Stockholm. Filosofiskt tillfredsställda, känslomässigt överväldigade. Konfettiregn och kärleksförklaringar, Håkan du gör oss lyckliga.
 

Om

Min profilbild

Alva, Linnea och Matilda. 16, 20 och 20. Vi skriver, fotograferar och experimenterar utan att riktigt veta exakt vad det är för något vi gör. Men vi gillar det, hoppas att ni också gör det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela